/Önkéntes jogászokat keresünk az Utcajogász csapatába Pécsre!
30393838885 9a7d859467 O 1

Önkéntes jogászokat keresünk az Utcajogász csapatába Pécsre!

Az Utcajogász Egyesület ingyenesen igénybevehető jogsegélyszolgálatot tart fenn hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek számára. 2010 óta Budapesten, 2016 ősze óta pedig már Pécsett is. Emellett az utcajogászok folyamatos jogi támogatást nyújtanak A Város Mindenkié csoport lakhatáshoz való jogért folytatott küzdelméhez. Az utcajogászok egy olyan társadalomért dolgoznak – ami igazságos és befogadó – ahol érvényesülnek az emberi jogok, különösen a szociális jogok és biztosított mindenki társadalmi-politikai részvétele, – amelyben törvényileg és gyakorlatban is mindenki számára biztosított a méltó lakhatáshoz való hozzáférés.

A leendő utcajogász feladatai a következőek:

– hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek számára jogi segítségnyújtás kb. havonta egyszer, pénteken 16.00 és 17.00 óra között a villamosnál, az itt beérkező egyéni ügyek vitele, valamint  telefonos és e-mailes megkereséseik intézése (kötelező)

– személyes részvétel az Utcajogász kéthetenkénti találkozóin (hétköznap esténként, kötelező)

– A Város Mindenkié Pécs tevékenységének támogatása

– jogi tájékoztató anyagok készítése, véleményezése

– beadványkészítés a hatóságok részére

– az érdekérvényesítő munkában való jogi tanácsadás

Az önkénteseknek nem szükséges a kötelezőnek megjelölteken túl, valamennyi feladatban részt venniük, de az önkéntes munka átlagosan kb. heti 5 órát vesz igénybe.

Jelentkezés menete:

A jelentkezéseket október 1-ig várjuk az utcajogasz@gmail.com email címen önéletrajzzal és motivációs levéllel.

A jelentkezés után egy személyes találkozóra kerül sor 2017. október 2. és 10. között, egy közösen kiválasztott időpontban.

Az Utcajogász csapatához történő csatlakozást a személyes találkozó után egy kétnapos kötelező felkészítő képzés előzi meg, amely során a hajléktalansággal kapcsolatos legfontosabb jogi és szociális kérdéseket, problémákat mutatjuk be. A kétnapos képzésen történő részvétel elengedhetetlen feltétele az önkéntes munka megkezdésének.

A képzés időpontja: 2017. október 21-22.

Negyed- és ötödéves joghallgatók jelentkezését is várjuk! A fontosabb jogterületek, melyek ismerete szükséges a munkához:

  • büntető- és polgári jog általános és különös rész,
  • alkotmányjog (különösen alapjogok),
  • közigazgatási- és  polgári eljárásjog.

Ha meg szeretnéd tapasztalni, hogy milyen együtt dolgozni hajléktalan emberekkel, ha szeretnél a szövetségesük lenni az őket érintő problémák megoldásában, ha van kedved részt venni a közös programokon, és kipróbálni, hogy miközben jogi szaktudásoddal segítesz, te is rengeteget tanulsz, az Utcajogász csapatában a helyed, gyere és csatlakozz!

További információt az utcajogász.hu oldalon találtok, e-mailen pedig az utcajogasz@gmail.com címen elérhető az Utcajogász.

(Visited 597 times, 1 visits today)