/Jelentkezz utcajogásznak!

Jelentkezz utcajogásznak!

Jogász vagy joghallgató vagy? Szeretnél jogi tudásodat használva tenni másokért? Szeretsz közösségben dolgozni? Jelentkezz az Utcajogász Egyesülethez önkéntesnek!

Mi az Utcajogász célja?

Az utcajogászok egy olyan igazságos és befogadó társadalomért dolgoznak, ahol érvényesülnek az emberi jogok, különösen a szociális jogok, biztosított mindenki társadalmi-politikai részvétele, és amelyben mindenkinek törvényileg és gyakorlatban hozzáférése van a méltó lakhatáshoz.

Kik az utcajogászok?

Az utcajogászok különböző helyeken, jogterületen dolgozó jogászok és legalább negyedéves joghallgatók, valamint szegénységben érintett aktivisták demokratikusan működő csoportja.

Mit csinálnak az utcajogászok?

A Blaha Lujza téri jogsegélyszolgálaton keresztül ingyenes jogi segítséget nyújtanak rászorulóknak, valamint A Város Mindenkié csoport jogi támogatását végzik. Az utcajogászok a munkájukat önkéntesként végzik.

Milyen feladatok várnak rád utcajogászként?

  • hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek számára jogi segítségnyújtás kb. hathetente egyszer, pénteken 15.00 és 17.00 óra között a Blaha Lujza téren, az itt beérkező egyéni ügyek vitele
  • személyes részvétel az Utcajogász program heti találkozóin (szerda esténként)

Mik a jelentkezés feltételei?

Jogász végzettség, joghallgató esetén a következő tárgyak sikeres elvégzése:

– Közigazgatási hatósági eljárás/általános közigazgatási rendtartás

– Polgári perrendtartás 1-2.

– Polgári jog – Kötelmi jog

– Alkotmányjog 1-3.

Elkötelezettség az Utcajogász céljai mellett.

Hogyan jelentkezhetek?

  1. Jelentkezni lehet önéletrajz és egy rövid motivációs levél megküldésével 2018. szeptember 18-ig az utcajogasz@gmail.com címre.
  2. Minden jelentkezővel sor kerül egy személyes beszélgetésre 2018. szeptember 30-ig.
  3. A személyes beszélgetések alapján kiválasztott jelentkezők számára képzés október -6án szombaton, amely során a hajléktalansággal kapcsolatos legfontosabb jogi és szociális kérdéseket, problémákat mutatjuk be A Város Mindenkié hajléktalan aktivistái és szövetségeseik részvételével. A képzésen történő részvétel elengedhetetlen az önkéntes munka megkezdéséhez.

A képzés után pár napon belül mindenkinek értesítést küldünk a felvétel eredményéről.

Munkánkról bővebben:

utcajogasz.hu

https://www.facebook.com/utcajogasz/

Ha a jelentkezést illetően kérdésed merülne fel, bizonytalan vagy, kérdéseddel fordulj hozzánk bátran e-mailben vagy személyesen szeptember 14-én a Gólyában, az Utcajogász szülinapon!

Szülinapi eseményünk: https://www.facebook.com/events/2047906392188362/

(Visited 634 times, 1 visits today)