/Lakásinfó

Lakásinfó

Lakásinfó fejléc
Összeszedtük egy oldalra az összes bérlakással kapcsolatos információt. Mivel folyamatosan frissül és bővül a tartalma, a listára érdemes időnként újra ránézni, nehogy lemaradj valamiről!

Megtalálni a lakást

Az Utcajogász minden hónapban gyűjtést folytat, hogy megtalálja az önkormányzatok által nyújtott, pályázható bérlakásokat. A Budapest fővárosi kerületek önkormányzati bérlakás ehavi pályázatai ide kattintva érhetőek el.

A Város Mindenkié csoport összeállított egy rövid összefoglalót arról, hogy milyen jellegű önkormányzati bérlakások vannak, mire kell odafigyelni a pályázásnál és milyen általános nehézségek, problémák jelentkeznek. A szociális bérlakáspályázatokról szóló rövid útmutatót ide kattintva érheted el.

Összeszedtük, hogy melyik kerületben hol lehet elérni az interneten információkat az aktuális lakáspályázatokról. A különböző kerületek eltérő időben és gyakorisággal írják ki a lakáspályázatokat, érdemes gyakran ellenőrizni. Kattints ide, hogy elérd a budapesti önkormányzati bérlakáspályázatok elérhetőségeit.

Az albérletkereséssel kapcsolatban pedig az AVM egyik tagja írt össze jó tanácsokat, akinek nagyon nagy tapasztalata van ebben, ezt ide kattintva lehet elolvasni.

A lakásbérleti kisokosban összegyűjtöttük azokat a tudnivalókat, amiket a legfontosabbnak ítélünk a lakások bérletével kapcsolatban. Kattints ide érte!

Az összes lakáspályázattal kapcsolatos cikkünket ide kattintva érheted el.

Bennmaradni a lakásban

Kisokos budapestieknek a lakhatási támogatásról – kattints ide!
Ezt a kisokost azért készítettük el, hogy a hajléktalan és nehéz lakáskörülmények között élő emberek értesülhessenek azokról a támogatásokról és erőforrásokról, amik a rendelkezésükre állnak lakhatási helyzetük javítása érdekében.

Az önkormányzati bérlakásba való bejelentkezéssel kapcsolatos információkat is összegyűjtöttük, ha ide kattintasz, elérheted.

Kattints ide, hogy elérd a lakcímbejelentéssel kapcsolatos tények és tévhiteket lakók számára!

Vészhelyzet esetén

Légy tisztában a jogaiddal és kötelezettségeiddel; lépj időben és légy tisztában a lehetőségeiddel! Kattints ide, hogy elérd az AVM és Utcajogász kilakoltatás ellenes kisokosát.

A kilakoltatással veszélyeztetett emberek számára hasznos információkat az ide kattintás után érhetsz el.

Bérbeadóknak

Az adójogi kisokos bérbeadóknak című kiadványunkat azoknak készítettük el, akik saját tulajdonú lakásukat magánszemélyeknek adják ki. Tudj meg többet róla, kattints ide!

Kattints ide, hogy elérd a lakcímbejelentéssel kapcsolatos tények és tévhiteket szállásadók számára!

 

(Visited 13 454 times, 17 visits today)