Koronavírus összefoglaló

Alább összeszedtük egy helyre a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban kapcsolatos összes hírünket és közérthető kisokosainkat.

Szünetel a személyes ügyfélfogadásunk

Figyelem! A Blaha Lujza téri személyes ügyfélfogadásunkat bizonytalan időre felfüggesztjük, a koronavírus-járvány miatt.

További információ ide kattinva.

Betarthatatlan a kijárási korlátozás

Március végén kormányrendeletet adott ki a kormány a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében. Az, aki nem tesz eleget a szabályoknak, szabálysértést követ el. De vajon mindenki eleget tud tenni a szabályoknak?

Olvasd tovább az elemzésünk ide kattinva.

Koronavírus kisokos munkavállalóknak

A koronavírus járvány terjedése sok kérdést vet fel a munkavállalók helyzete kapcsán. Kérdezz-felelek típusú tájékoztatót állítottunk össze, hogy segítsünk a kiszolgáltatott helyzetben lévő munkavállalóknak jogaik érvényesítésében.

Ide kattintva elérhető a teljes munkáltatói kisokos.

Végrehajtási szabályok koronavírus idején

A kormány a koronavírus járvánnyal összefüggésben a végrehajtási eljárásokra vonatkozóan is átmeneti szabályokat alkotott.
Az új, átmeneti szabályozást már több cikkben ismertette a sajtó, az Utcajogász kisokosának az a célja, hogy a leggyakrabban felmerülő kérdésekre egyszerű, közérthető választ adjon.

Ide kattintva elolvasható a kisokos.

Tények és tévhitek a bérbeadásról a járvány idején

Kitehetnek az albérletből a járvány miatt? A bérbeadó emelheti egyoldalúan a lakbért? Az összefoglalónkban összeszedtük, hogy hogyan érinti a veszélyhelyzet bevezetése a bérleti jogviszonyt.

Kattints ide a továbblépéshez!

A veszélyhelyzet alatt lejáró lakásbérleti szerződések meghosszabbításáról

A önkormányzati és állami lakások bérlői a veszélyhelyzet alatt nyilatkozatukkal meghosszabbíthatják a bérleti szerződésüket. Itt leírjuk, hogyan.

Tovább a cikkre!