Hova fordulhatsz, ha jogi segítségre van szükséged?

Személyesen
Blaha Lujza tér
Péntek, 15:00 - 17:00
Jó időben a szökőkút mellett,
rossz időben az aluljáróban
További elérhetőségeink
További elérhetőségeink

Szeretnéd támogatni a munkánkat?

Bankszámlaszámunk
Magnet Bank Zrt. 16200223-10050659
PayPal támogatás
Paypal
Szeretnéd támogatni a munkánkat?
Támogass minket!
Válasz megjelenítése Válasz elrejtése

Életvitelszerű lakhatás közterületen

Megbírságoltak közterületen való életvitelszerű lakhatásért. Mit csináljak?

Az AVM szerint a közterületen való életvitelszerű lakhatás bírságolása embertelen és alkotmányellenes. Az AVM küzd azért és jogászok segítségével vállalja a megbüntetett emberek képviseletét akár egy hosszú, stratégiai perben is, hogy bebizonyítsuk, azért, mert valaki szegény és az utcán kell aludnia, nem lehet megbüntetni. Ezért, ha minket büntetnének meg hasonló okból, nem írnánk alá a büntetést, nem fogadnánk azt el.

Ha szerinted nincs rendben, hogy megbüntetnek, akkor 8 napon belül (!) kifogással élhetsz annál a szervezetnél, amely megbírságolt. Ezt csak akkor lehet megtenni, ha nem ismered el a szabálysértést a helyszínen.

Ha elismered a szabálysértést, azaz aláírod a papírt a helyszínen és megbüntettek az utcán alvásért, akkor 3 napon belül el kell menni a munkaügyi központba és kérni, hogy változtassák át a pénzbírságot közérdekű munkára. Ezen kívül lehet írni a Belügyminisztériumnak, hogy méltányosságból – pl. azért mert rosszul voltál, azért aludtál az utcán – engedjék el a bírságot. Ezt mielőbb meg kell tenni!

Ha az eljárás során méltánytalanul jártak el veled szemben, akkor annál a szervnél kell panaszt tenni, amelyik munkatársa eljárt veled szemben.

De a legbiztosabb, ha a büntetést követő pénteken (!) kijössz a Blaha Lujza térre 15 és 17 óra között, ott jogászok segítenek megtalálni a legjobb megoldást.

További információ az életvitelszerű lakhatásról közterületen itt.

Támogass minket!

Ha fontosnak találod a munkánkat, itt tudsz minket támogatni. Köszönjük!