Hova fordulhatsz, ha jogi segítségre van szükséged?

Személyesen
Blaha Lujza tér
Péntek, 15:00 - 17:00
Jó időben a szökőkút mellett,
rossz időben az aluljáróban
További elérhetőségeink
További elérhetőségeink

Szeretnéd támogatni a munkánkat?

Bankszámlaszámunk
Magnet Bank Zrt. 16200223-10050659
PayPal támogatás
Paypal
Szeretnéd támogatni a munkánkat?
Támogass minket!
Válasz megjelenítése Válasz elrejtése

Rablás

Ki akartak rabolni. Az utcán beszélgetésbe elegyedtem két emberrel. Amikor elindultam volna, utánam jöttek és azt mondták, hogy adjak nekik pénzt. Ráncigáltak, fenyegettek, elszakították a táskámat, visszatartottak. Megijedtem, harcolnom kellett, hogy elszabaduljak. Utána még a rendőrkapitányságra is elmentem, de elküldtek, hogy a terület, ahol az eset történt nem az ő illetékességi területükre tartozik.

Ez egy súlyos, személy elleni erőszakos bűncselekmény, a rablás kísérlete. Fontos lenne, hogy tegyen feljelentést, hogy az ügyet kivizsgálják és talán valami esély legyen rá, hogy többet ne forduljon elő. El kell tehát menni a legközelebbi rendőrkapitányságra, el kell mondani mindent, ami az esetről eszünkbe jut. A lehetőségekhez mérten teljes körű személyleírást kell adni, el kell mondani, hogy nekünk milyen érzéseink, reakcióink voltak az eset közben. Három napon belül a rendőrség dönteni fog arról, hogy indítanak-e nyomozást. Érdemes megadni a telefonszámunkat és kérni visszajelzést az ügy állásáról. Valamint – ha majd lesz – kérni el az ügy előadójának telefonszámát, illetve megkérdezni meg, hogy milyen telefonszámot hívhatunk, ha ismét látjuk az elkövetőket az utcán. A feljelentést írásban is meg lehet tenni.
Fontos tudni, hogy a rablás hivatalból üldözendő bűncselekmény, tehát, ha a rendőrség tudomására jut egy ilyen ügy, akkor köteles eljárást indítani. Ha nem az adott kapitányság az illetékes, akkor köteles az ügyet továbbítani az illetékes szervnek, de a feljelentőt az illetékesség hiányára hivatkozással nem küldhetik el.

Támogass minket!

Ha fontosnak találod a munkánkat, itt tudsz minket támogatni. Köszönjük!