/Utcajogász elvonulás 2017. október
Az Utcajogász csapata, elvonulás, 2017 október

Utcajogász elvonulás 2017. október

 

Lassan egy hete, hogy hazajöttünk az őszi elvonulásunkról. Úgy indultunk, hogy rengeteg feladatot kellene megoldanunk és azt kell mondjam, hogy szerintem többé-kevésbé sikerült is. Ennek érdekében Budapesttől nem messze, Tahitótfalun töltöttünk el szűk három napot. Az elvonulás programpontjainak kialakítása úgy történt, hogy a szervező csapat – köztük én is-  minden utcajogásszal készített egy interjút és azokat a kérdésköröket gyúrtuk blokkokká, amik többeknél felmerültek.

 

A szervező csapat kora délután érkezett meg Tahitótfalura, a bázisra. Az első nap – mivel a Blaha Lujza téri ügyelet nem maradhat el ha esik, ha fúj –elég későn érkezett meg a csapat többi része, így az este csak egy kötetlenebb beszélgetésre kerül sor.

Szombaton viszont korán kelve nekikezdtünk a munkának. Szoros volt a beosztásunk egész napra. Délelőtt először egy kis meglepetéssel készült a szervező csapattal a többieknek, ezért összegyűjtöttük a féléves Utcajogász sikereket mind szervezeti, mind egyéni szinten. Ezután sor került a leghosszabb blokk áttárgyalására, ami a felelősségvállalásról és számon kérhetőségről szólt. Egész hamar kirajzolódott egyfajta mechanizmus, amit az elkövetkezendő fél évben alkalmazni fogunk az egyesületen belül. Ezután szünetet tartva és egy finom ebéd elfogyasztása után belevágtunk az adománygyűjtés (FR) és kommunikációs blokkra. Átbeszéltük, hogy mi az ami jól működött eddig is és mi az amire új megoldás kell kitalálni, hogy hatékonyabban funkcionáljon. Ezeknek a témáknak a megtárgyalása ki is töltötte az egész napot és kicsit megfáradva elindultunk vacsorázni.

Mivel Gyulának aznap, Mikinek meg pár nappal később volt szülinapja, ezért újabb meglepetéssel készültünk estére, ahol egy kis tortával leptük meg őket és az összes ott lévő tagot. Így a ciklikusság jegyében meglepetéssel kezdtük és fejeztük be a napot!

Vasárnap a reggeli után az AVM-UJ viszonyról esett szó, ahol a két szervezet kapcsolatáról és együttműködéséről esett szó. Szerencsés volt, hogy 3 AVM tag is jelen volt az elvonuláson, így elindult köztünk egy párbeszéd, amit folytatni szeretnénk, hogy ötleteinket, elképzeléseinket még közelebb tudjuk hozni egymáshoz. Az elvonulás végén körvonalazódtak a feladatok, célok, amiket a következő fél évben meg akarunk valósítani. Így ezeket összegezve sor került a jelölésekre, feladatvállalásokra. Minden jelenlévő tag ekkor jelentkezni tudott a neki szimpatikus, őt motiváló feladatokra.

Összességében én úgy érzem, hogy nagyon hasznos volt ez a hétvége és emellett rendkívül jó hangulatba telt. Új utcajogászként különösen jó volt eltölteni ezt a pár napot a többiekkel, úgy érzem szorosabb kapcsolat alakult ki így közöttünk és így még gördülékenyebben tudjuk majd végezni a feladatainkat a félév során.

Írta: Betti

További képekért látogassatok el a Flickr oldalunkra! 

(Visited 147 times, 1 visits today)