Gyógyszer

Kérdés: Sürgősen gyógyszerre lenne szükségem. Hova fordulhatok?

Válasz: A Könyves Kálmán krt. 84-be kell elmenni, itt egy igazolást kell kérni a hajléktalanságáról. Ezzel az igazolással el kell menni a Dózsa György úti éjjeli menedékhelyre, le kell adni a gyógyszer recepetjét. Másnapra meghozzák a térítésmentesen a gyógyszert.

Másik lehetőség, hogy a beteg elmegy a Kürt u. 4-be. Itt csak szakorvos által kiállított receptet lehet leadni. Ennek bizonyos százalékát térítik meg.

Aki beteg és ezért munkaképtelen, az elmehet a Könyves Kálmán krt. 84-be. Itt van a háziorvosi rendelő. A háziorvos megvizsgálja a beteget és ha valóban indokolt a panasza, akkor ad egy papírt, hogy három hónapig nem végezhet munkát. Ezzel a papírral át kell menni a nappali melegedő ügyfélszolgálati irodájára, kérni kell arról egy igazolást, hogy hajléktalan. Utána ugyanitt el kell menni a Fővárosi Önkormányzat Segélyezési Osztályára, le kell adni a papírokat. Ha mindhárom hónapban leadja a papírokat, akkor 11.800 forint segélyre lesz jogosult havonta.

Fontos, hogy ha nem sikerül valamit elintézni, akkor a negatív döntést hozó személlyel le kell íratni, hogy miért döntött számára kedvezőtlenül, mi volt ennek az alapja, oka. Ezzel a papírral lehet jogorvoslatot keresni.

TAGS:
(Visited 92 times, 1 visits today)