//Vagyonmegosztás és gyerekelhelyezés

Vagyonmegosztás és gyerekelhelyezés

Aranypénzek

Kérdés: Per van folyamatban a feleségem és köztem. A per a vagyonmegosztásra és a közös gyerekek elhelyezésére és felügyeletére irányul. A lakás a feleségem tulajdonában van, bár és is be vagyok jelentve. A feleségem megbízhatatlan, elhanyagolja a gyerekeket. Lehet, hogy nekem adja a bíróság a lakást?

Válasz: Minden eset egyedi. A bíróság minden perben mérlegeli a felek bizonyítékait, helyzetét. Tehát nincs általánosan bevált recept. A gyerekek érdekei mindennél előrébb valóak. Erre kell elsősorban gondolni. A gyereknek a legtöbb esetben az a jó, ha mindkét szülőjével (jó) kapcsolatban lehet. Erre figyeljen!

A per alapján a bíróság elhelyezheti Önnél is a gyereket. A feleségnek pedig adhat szülői felügyeleti jogot, de meg is vonhatja azt. Ha Ön azt szeretné, hogy Önnél helyezzék el a gyerekeket, akkor bizonyítékokkal (tanúvallomások, okiratok, stb.) kell alátámasztania, hogy Ön alkalmasabb a gyerekek nevelésére. Ebben sokat segítenek a gyerekekkel való szeretetteljes kapcsolat megléte, a rendezett körülmények, a munka. Akár a feketén szerzett jövedelem is ér lehet. Van arra jogi lehetőség, hogy a feleség tulajdonában álló lakást a bíróság az Ön használatába adja. Erre minden bizonnyal akkor van esély, ha a gyerekeket Önnél helyezik el. Ekkor a lakásból távozó feleség részére lakáshasználati díjat kell fizetni.

TAGS:
(Visited 130 times, 1 visits today)