Budapest fővárosi önkormányzati lakáspályázatok 2020. április

Az alábbi oldalon az Utcajogász a Budapest fővárosi önkormányzati lakások 2020. április hónapjában elérhető pályázatait gyűjtötte össze. Arra kérjük a barátainkat, hogy ha hibát találtok a listában, vagy tudtok még más hasznos forrásokról önkormányzati bérlakásokhoz, írjatok nekünk ide: utcajogasz@gmail.com.

Hasznos információt találhatsz bérlakás-, szociális bérlakáspályázat, lakás igénylés és pályázható eladó lakás témában, valamint a bérbeadás tényeiről és tévhiteiről is informálódhatsz. A részletekért kattints ide.

Az AVM rövid útmutatóját a szociális bérlakáspályázathoz itt találjátok.

Az Utcajogász bizonytalan ideig felfüggeszti személyes ügyfélfogadását. Ha jogi segítségre van szükségetek, keressetek minket péntekenként 15 és 17 óra között Facebook Messengeren online, vagy minden hétköznap 17 és 20 óra között telefonon.

II. kerület

A 2020. március 4. és 2020. április 3. napja között meghirdetett szociális bérlakás pályázat 2020. március 19. napján felfüggesztésre került. A 2020. március 18. napjáig beérkezett, illetve postára adott pályázatok még elfogadásra kerültek, azonban a felfüggesztés napjától kezdődően a felfüggesztés időtartama alatt további pályázatok benyújtására nincs lehetőség.

Részletek az alábbi linken:
https://masodikkerulet.hu/palyazatok/lakaspalyazat

XI. kerület

1. Pályázati felhívás garzonházi lakások fiatalok részére történő bérbeadására

Részletek alább: 
https://kozigazgatas.ujbuda.hu/esemeny/tamogatasi-palyazatok/palyazati-kiiras-garzonhazi-lakasok-fiatalok-reszere-torteno

A pályázatra kiírt lakások címe: A pályázati kiírásban felsorolt, Budapest XI. kerület Fehérvári út 182-190/B. szám alatti épületben lévő üres lakások bérletére lehet pályázatot benyújtani.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. április 03. 12.00 óra.

2. Pályázati felhívás lakáscélú kamatmentes önkormányzati kölcsön nyújtására

Részletek az alábbi linken: https://kozigazgatas.ujbuda.hu/esemeny/szocialis-es-egeszsegugyi-palyazatok/palyazati-felhivas-lakascelu-kamatmentes-0

A pályázat benyújtási határideje: 2020. május 31.

A járványhelyzetre való tekintettel összegyűjtöttük azon csoportok elérhetőségeit is, ahol egészségügyi dolgozók számára lehet lakhatási (és egyéb) felajánlásokat tenni:

Facebookon:

Közösségi felajánlások a vírus felszámolásában segítőknek
Link: https://www.facebook.com/groups/506260236718018/ 

Budapesti Airbnb közösség az egészségügyi dolgozókért
Link: https://www.facebook.com/groups/843585072783174/

Pihentesd a dokit – Jótékonysági csoport egészségügyi dolgozók támogatására
Link: https://www.facebook.com/groups/Pihentesdadokit

Az Utcajogász Egyesület hajléktalan és lakhatási szegénységben élő embereknek nyújt ingyenes jogi segítséget. Amennyiben a járványhelyzet miatt bizonytalanná válik a lakhatásod vagy más jogi visszaélést tapasztalsz, keress minket:

  1. E-mailben az utcajogasz@gmail.com címen vagy 
  2. Telefonon hétköznaponként 17 és 20 óra között a +36 20 282 3616 számon vagy
  3. Pénteken a Facebook Messengeren 15 és 17 óra között:
    https://www.facebook.com/utcajogasz/

Sikeres pályázást kívánunk!