Budapest fővárosi önkormányzati lakáspályázatok 2020. október

Az alábbi oldalon az Utcajogász a Budapest fővárosi önkormányzati lakások 2020. október hónapjában elérhető pályázatait gyűjtötte össze. Arra kérjük a barátainkat, hogy ha hibát találtok a listában, vagy tudtok még más hasznos forrásokról önkormányzati bérlakásokhoz, írjatok nekünk ide: utcajogasz@gmail.com.

Hasznos információt találhatsz bérlakás-, szociális bérlakáspályázat, lakás igénylés és pályázható eladó lakás témában is, a részletekért kattints ide.

Az Utcajogász és AVM rövid útmutatóját a szociális lakáspályázat témában itt találjátok.

Ha jogi segítségre van szükségetek, keressétek fel az Utcajogászt a Blahán minden pénteken 15 és 17 óra között.

IV. kerület

Nincs aktuális pályázat.

Méltányossági kérelem beadása: a kérelemről bizottság dönt, amennyiben pozitív a döntés, lakást utalnak ki, amint egy felszabadul. Ha negatív, a következő két évben nem lehet a kerületben újból pályázni, kivéve, ha az életkörülmények megváltoznak.

Méltányossági kérelem itt tölthető le: ujpest.hu/dokumentumok/528_lakas_berbeadasa_iranti_kerelem.pdf

A kérelem 10. pontja bár csak fél oldalt foglal el, de érdemes pótlapot csatolni, és részletesen időrendi és logikai sorrendben hosszan kifejteni, hogy miért pályáznak. Ilyen ok lehet például a kilakoltatás, rossz életkörülmények, munkaképesség csökkenése stb.  

X. kerület

Nincs aktuális pályázat.

Önkormányzati lakások igénylése szociális alapon: https://www.kobanya.hu/?module=news&action=show&nid=179580

XI. kerület

Pályázat üres és rossz műszaki állapotú lakások költségelven történő kiadására

Költségelven

Link: https://kozigazgatas.ujbuda.hu/esemeny/varosuzemelteteshez-kapcsolodo-palyazatok/palyazati-felhivas-ures-es-rossz-muszaki-3

Pályázat benyújtási határideje: 2020. október 26.

Lakások állapota: felújításra szorulnak, a pályázat nyertese vállalja, hogy 1 éven belül saját költségen felújítja a lakást, a pályázatban előírt módon, amelyet az önkormányzat a pályázatban meghatározott költségen bérbeszámítással megtérít.  

Pályázási feltételek: A pályázaton részt vehet, aki a pályázat benyújtására megállapított határnapig a 18. életévét betöltötte, illetve, ha a pályázó házasságkötése alapján nagykorúvá vált, és a pályázó a pályázat megjelenésének időpontjában Budapest XI. kerület közigazgatási területén lakóhellyel, illetve tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy igazoltan öt évnél hosszabb ideje közfeladatot ellátó alkalmazotti munkaviszonnyal rendelkezik a XI. kerületben.

A pályázatra kiírt lakások:

  1. Budapest XI. Bartók Béla út 136. fszt. 9. Alapterület: 25 m2, 1 szoba
  2. Budapest XI. Bocskai út 14. II. 2. Alapterület: 43 m2, 1 szoba
  3. Budapest XI. Fehérvári út 48. I. 14. Alapterület: 32 m2, 1 szoba
  4. Budapest XI. Kisköre tér 9. fszt. 3. Alapterület: 35 m2, 1 szoba
  5. Budapest XI. Kruspér utca 6-8. III. 58/A. Alapterület: 21 m2, 1 szoba

A pályázatok beszerzésének lehetőségei: A részletes pályázati kiírás és mellékletei az Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában (Budapest XI. kerület Zsombolyai út 4. sz. alatt, a portán, valamint Budapest XI. kerület Bocskai út 39-41. sz. alatt, a recepción) átvehető, vagy az Önkormányzat internetes oldaláról (http://kozigazgatas.ujbuda.hu/hirdetotabla-palyazatok) letölthető.

Pályázni az jogosult, aki a kiírt pályázati feltételeknek maradéktalanul megfelel.

Sikeres pályázást kívánunk!

Kiemelt kép: Saru_Robert from unsplash.com