Hova fordulhatsz, ha jogi segítségre van szükséged?

Személyesen
Blaha Lujza tér
Péntek, 15:00 - 17:00
Jó időben a szökőkút mellett,
rossz időben az aluljáróban
További elérhetőségeink
További elérhetőségeink

Szeretnéd támogatni a munkánkat?

Bankszámlaszámunk
Magnet Bank Zrt. 16200223-10050659
PayPal támogatás
Paypal
Szeretnéd támogatni a munkánkat?
Támogass minket!
Válasz megjelenítése Válasz elrejtése

Gyógyszer

Sürgősen gyógyszerre lenne szükségem. Hova fordulhatok?

A Könyves Kálmán krt. 84-be kell elmenni, itt egy igazolást kell kérni a hajléktalanságáról. Ezzel az igazolással el kell menni a Dózsa György úti éjjeli menedékhelyre, le kell adni a gyógyszer recepetjét. Másnapra meghozzák a térítésmentesen a gyógyszert.

Másik lehetőség, hogy a beteg elmegy a Kürt u. 4-be. Itt csak szakorvos által kiállított receptet lehet leadni. Ennek bizonyos százalékát térítik meg.

Aki beteg és ezért munkaképtelen, az elmehet a Könyves Kálmán krt. 84-be. Itt van a háziorvosi rendelő. A háziorvos megvizsgálja a beteget és ha valóban indokolt a panasza, akkor ad egy papírt, hogy három hónapig nem végezhet munkát. Ezzel a papírral át kell menni a nappali melegedő ügyfélszolgálati irodájára, kérni kell arról egy igazolást, hogy hajléktalan. Utána ugyanitt el kell menni a Fővárosi Önkormányzat Segélyezési Osztályára, le kell adni a papírokat. Ha mindhárom hónapban leadja a papírokat, akkor 11.800 forint segélyre lesz jogosult havonta.

Fontos, hogy ha nem sikerül valamit elintézni, akkor a negatív döntést hozó személlyel le kell íratni, hogy miért döntött számára kedvezőtlenül, mi volt ennek az alapja, oka. Ezzel a papírral lehet jogorvoslatot keresni.

Támogass minket!

Ha fontosnak találod a munkánkat, itt tudsz minket támogatni. Köszönjük!