Utcajogászok

 • Átal Dorottya

  A Város Mindenkié csoport szövetséges tagjaként kerültem az Utcajogászba. Nem vagyok jogász, de nagyon fontosnak tartom, hogy jogi eszközökkel javítsunk a hajléktalanként és lakhatási szegénységben élők helyzetén, mert az ügyfeleink nagy részének egyébként esélye sincs arra, hogy hatékony jogi segítséget kapjon. Fontosnak tartom azt is, hogy az egyéni ügyek segítésén túl rendszerszinten is küzdjünk az igazságtalan jogszabályok vagy a jogsértő gyakorlat ellen. Én a joggal nem szorosan kapcsolódó háttérmunkákkal, szervezéssel segítem a szervezetet. Utcajogászon kívül egy menekülteket segítő alapítványnál dolgozom, és részben az Utcajogász inspirálására, levelezőn jogot tanulok.

 • Balog Gyula

  Azért segítem az Utcajogász munkáját, hogy minél több szegény embernek tudjak tanácsot adni és öntudatosabbak legyenek a rászorultak.

 • Bognár Eszter

  Azért lettem Utcajogász, mert igazságtalannak tartom, hogy helyzetemnél fogva kevesebb erőfeszítéssel érhetek el el olyan dolgokat, amikért másoknak sokkal több akadályt le kell küzdeniük. A legfontosabb ilyen dolog a képzettségem. Ha a tudásomat arra tudom fordítani, hogy ezt az igazságtalanságot egy kicsit ellensúlyozzam, akkor jobban érzem magam a világban.

 • Dietz Henrietta

  Közel 10 év üzleti-informatikai területen szerzett jogászi tapasztalat után kerültem kapcsolatba az Utcajogász csapattal. Az élet számos területén láttam, hogy mekkora előnyt jelent, ha valaki szakértő segítségét tudja igénybe venni. Azért lettem Utcajogász mert, azt remélem, hogy tudunk abban segíteni, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek ne kerüljenek még hátrányosabb helyzetbe azáltal, hogy nincs lehetőségük ügyvédet fogadni.

  Hiszem azt, hogy egy ügyvédi irodában, vagy egy üzleti tárgyaláson éppúgy a Blahán a szökőkút melletti ügyfélfogadáson is hatékony módszer az előítéletek nélküli kommunikáció és a legtöbb esetben a mediátorként is gondolkodó ügyvéd hasznos segítséget tud nyújtani.

 • Kalota Ági

  Amióta az eszemet tudom zavart, ha valakivel igazságtalanság történik. Szeretnék segíteni azoknak az embereknek, akik a gyakorlatban nem, vagy nehezebben tudják a jogaikat érvényesíteni, akiket hátrányosan megkülönböztetnek pusztán azért, mert nincsenek olyan szerencsés társadalmi helyzetben mint mondjuk én. Mindezek mellett úgy gondolom, hogy a szerencsésebb helyzetben élőknek kötelességük is valamit visszaforgatni, valamilyen módon segíteni a többieknek, így tudunk csak élhető közösséget, államot, világot működtetni. Az Utcajogászban nagyon szeretem a hozzám hasonlóan gondolkodó közösséget, szeretek az ügyfelekkel foglalkozni a Blahán, szervezni az egyesület dolgait. Főállásban ügyvéd vagyok, a saját ügyvédi irodámban töltöm a dolgos hétköznapokat, szabadidőmben a kertészkedés, a műemlékek, az építészet és a művészet köt le.

 • Kerese Virág

  Diploma előtt álló joghallgatóként, az egyetemi éveim alatt sokszor problémát okozott, hogy megtaláljam azt, ami továbbra is motivál, hogy a joggal foglalkozzam. Ezért csatlakoztam az Utcajogászhoz, valamint azért, mert egyre jobban foglalkoztat a növekvő társadalmi igazságtalanság, ebben a közösségben pedig hasonló értékrendű emberekkel dolgozhatok együtt egy számomra fontos cél érdekében.

 • Mekler Kinga

  Elsőéves ügyvédjelöltként csatlakoztam az Utcajogászhoz, mert olyan emberekért is szerettem volna tenni, akik másként nem jutnak jogi segítséghez. Azóta a szervezetben folyamatosan motivál a csapatmunka és a Blaha Lujza téri ügyfélfogadás, ami mindig szembesít a valósággal és megerősít munkánk hasznosságában. Az Utcajogász mellett egy évig Olaszországban egy menedékkérőknek és menekülteknek segítő civil szervezetnél önkénteskedtem, jelenleg pedig egy nemzetközi ügyvédi irodában, a Sándor Szegedi Szent-Ivány Komáromi Eversheds Sutherland Ügyvédi Irodában taposom utolsó évemet ügyvédjelöltként.

 • Molnár Noémi

  Az egyetem alatt nagyon hiányozott, hogy a joggal közösségben foglalkozzak, hogy láthassam, a jognak értelme, társadalomalakító hatása van és hogy igazságos célt szolgál. Azt gondolom, hogy a jog ismerete kivételes lehetőség, amivel felelősen kell élni. Harmadéves ügyvédjelöltként munkahelyem, a Bólyai János és Társai Ügyvédi Iroda támogatásának köszönhetően a munkám mellett az Utcajogászban képviselőként járhatok el, így a jogalkalmazás legklasszikusabb fórumai előtt tehetek azokért a célokért, amikért az Utcajogászban közösen dolgozunk.

 • Takács Ádám

  Jelenleg Vilniusban vagyok Erasmuson, így a Blahán nem tudok kint lenni, de én szépítgetem most a weblapot (szóval ha csúnya az azért van, mert egy jogászhallgató csinálta).

 • Tomcsik Dóra

  Tanulmányaim kezdetétől egy olyan közösség része szerettem volna lenni, amelyik azoknak igyekszik segítséget és támogatást nyújtani, akiktől az össztársadalom és az állam elfordult. Az ügyfeleknek való jogi tanácsadással és kampányaink segítségével így én is hozzájárulhatok a csapat tagjaként, hogy jobbá tegyem a helyzetüket, és akár szemléletformáló hatást is kiváltsak.

 • Tóth Fruzsina

  Mindig is olyan szervezetben akartam dolgozni, amely rendszerszintű változást vizionál, egy igazságosabb társadalom képe lebeg a szeme előtt, és tesz is ezért. 2014-ben csatlakoztam az Utcajogászhoz, és ez a munka valamint az ezért küzdő csapat az, ami azóta is motivál. Főállásban az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, a Jog- és Társadalomelméleti Tanszéken vagyok tanársegéd, a doktori témámban az elnyomott csoportok jogtudatának vizsgálatával foglalkozom. Szerencsés vagyok azt hiszem, hogy mindig azzal tudok foglalkozni, ami érdekel és amit fontosnak tartok.

 • Ujfalusi Bettina

  Azért vagyok utcajogász, hogy egy kicsivel – amennyivel én tudom – jobbá tegyem a világot már joghallgatóként is. Szeretek a Blahán ügyelni és találkozni az ügyfelekkel, ott igazán lehetőségünk van arra, hogy megismerjük az embert, az ügy mögött. Hiszen mi nem azért vagyunk, hogy ügyeket oldjunk meg, hanem azért, hogy egy embertársunknak segítsünk az ügyében. Szabadidőmben sokat járok koncertekre, titkos(nak vélt) helyekre sörözni, szeretek olvasni, a természetben lenni vagy épp sorozatot nézni és quesadilla-t enni!