2022. december 31. - Elérhető fővárosi LAKÁSPÁLYÁZATOK

I. kerület, Budavári Önkormányzat

Elérhető lakásbérleti támogatás a Lakásügynökség közreműködésével lakást bérlő személy részére.

Részletek a 15.§-ban: önkormányzati rendelet

 

Pályázati kiírás lakás bérbeadására

A pályázat elérhető:

https://budavar.hu/budavari-lakasugynokseg/

Lakaspalyazat-217-Palyazati-kiiras.pdf (budavar.hu)

Lakaspalyazat-217-1.-sz.-melleklet-Palyazati-adatlap.pdf (budavar.hu)

Lakaspalyazat-217-2.-sz.-melleklet-Pontrendszer.pdf (budavar.hu)

Lakaspalyazat-217-2.-sz.-melleklet-Pontrendszer.pdf (budavar.hu)

Képes hirdetés megtekinthető: Kiadó tégla lakás - II. kerület, Petrezselyem utca #33262556 (ingatlan.com)

 

Benyújtási határidő: 2023. január 4. szerda 12:00

Feltételek:

A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes, nagykorú személy, aki megfelel LEGALÁBB AZ EGYIK feltételnek az alábbi 2 feltétel közül:

1. A pályázó Budapest I. kerület Budavári Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat), vagy a Magyar Állam által fenntartott intézmény, hivatal, szervezet heti legalább 36 órában foglalkoztatott dolgozója, és az ehhez kapcsolódó munkahelye Budapest I. kerület közigazgatási területén található.

ÉS / VAGY

2. A pályázó azon munkahelye, ahol legalább a pályázati adatlap beküldésének napját megelőző 31. naptól kezdődően, heti legalább 36 órában dolgozik, Budapest I. kerület közigazgatási területén található.

A pályázat benyújtásának módja és helye: a pályázati kiírás 1. számú mellékleteként csatolt pályázati adatlapot kérjük kitölteni és aláírni, majd azt olvashatóan beszkennelve, vagy olvashatóan lefotózva emailben a lakasugynokseg@budavar.hu email címre elküldeni. Az email tárgya mezőbe kérjük beírni nagybetűkkel az alábbi szöveget:

LAKÁSPÁLYÁZAT 217

 

V. kerület, Belváros-Lipótváros

Jelenleg nincs konkrétan meghirdetve lakáspályázat, de elérhető lakbértámogatás az Önkormányzat tulajdonában álló szociális alapon bérbe adott lakások bérlői számára.

Tájékoztató és kérelem

 

VI. kerület, Terézváros

Névjegyzékbe kerülés által lehet jelentkezni szociális alapú bérlakásra:

https://terezvaros.hu/ugyintezes/lakasugyek/lakasigenyles

 

XII. kerület, Hegyvidéki Önkormányzat

Önkormányzati bérlakások bérbevételére irányuló kérelmet lehet benyújtani az Önkormányzathoz.

A kérelmező írásban, az ügyfélszolgálati irodán, vagy postai úton juttathatja el az önkormányzathoz a bérlakás iránti kérelmét, melyet önkormányzati rendelet alapján rangsorolnak..

Önkormányzati tulajdonú lakás bérbeadása | A hegyvidékiek honlapja - www.hegyvidek.hu

 

 XXI. kerület, Csepel

Az alábbiakban meghatározott 10 db üres lakás piaci alapon történő bérbeadásához „Versenytárgyalási felhívás” kiírása azzal, hogy a nyertes ajánlattevő a lakás tekintetében helyreállítási kötelezettséget vállal.

A pályázat elérhető:

https://csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/14576-versenytargyalasi-felhivas-berlakasok-piaci-elvu-berbeadasa-celjabol

 

https://csepel.hu/anyagok/Versenytargyalasi_felhivas_-_2_szamu_melleklet.pdf

Versenytárgyalási felhívás kiírására - SZB (003)

Kiegészítő tájékoztató - A versenytárgyalási felhívással érintett lakások felújítási feladatai

 

Benyújtási határidő: 2023. január 9. napjától 2023. január 16. (hétfő) 16:00 óráig

Feltételek:

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottsága úgy dönt, hogy az alább felsorolt 10 db üres lakás piaci elven történő bérbeadására az előterjesztés 2. számú melléklete szerinti „Versenytárgyalási felhívást” írja ki – a lakás helyreállításának kötelezettsége mellett – az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérbeadásának feltételeiről szóló 5/2011. (II.25.) önkormányzati rendelet 11. § (1) bekezdése alapján, egyben felkéri a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.-t, hogy a versenytárgyalással kapcsolatos bonyolítási feladatokat lássa el, majd a versenytárgyalás eredményének, illetve a nyertes személyének megállapítása céljából a benyújtott ajánlati dokumentációkat terjessze a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elé.

 

További feltételek:

1.    Bérlakás piaci elven történő bérbevételére kizárólag nagykorú, a köztartozásmentes természetes személy(ek) (továbbiakban: Ajánlattevő(k)) tehet(nek) ajánlatot.

2.    Az Ajánlattevő az ajánlatával érintett piaci bérlakásra vonatkozóan vállalja a versenytárgyalási kiírásban megjelölt felújítási munkálatok elvégzését első osztályú minőségben, továbbá az általa megajánlott bérleti díj, valamint a külön szolgáltatások, valamint egyéb szolgáltatások megfizetését. Az Ajánlattevő tudomásul veszi, hogy a Rendelet 10. § (3) bekezdés d) alapján a tulajdonos jogosult a bérleti díj megemelésére.

3.    Ajánlattevő köteles a vele együtt költöző személyek bejelentésére a versenytárgyalási adatlap 2. pontjában foglaltak szerint. Együtt költöző személyek típusai és irányadó eljárási szabályai:

I.               Ajánlattevő házastársa, gyermeke, (befogadott) gyermekének a gyermeke, valamint szülője, aki az Ltv. 21. § (2) bekezdése alapján bérlő által Bérbeadó írásbeli hozzájárulása nélkül is befogadható.

 

II.             Az Ajánlattevő

 

-      élettársa,

-      az állandó jelleggel vele együtt lakó gyermeke házastársa, élettársa, annak gyermeke,

-      nagyszülője, egyenes ági felmenője,

-      testvére, annak gyermeke,

-      nagykorú unokája, annak házastársa, élettársa, gyermeke, mely esetben a befogadáshoz így az együttköltözéshez hozzájárulás szükséges.

Ajánlattevő és együttköltöző tudomásul veszi, hogy ezen esetekben a Rendelet 58. §-ában foglaltakat megfelelően alkalmazni kell, melynek keretei között a bérleti szerződés megkötése során érvényesíteni kell:

a.)  Nyertes Ajánlattevő bérleti jogának megszűnése esetén az együttköltöző személyek kötelesek a lakásból elköltözni.

b.)  Ajánlattevő köteles a kezelőhöz a szerződéskötést megelőzően benyújtani azon lakás tulajdonosának (bérlőjének, bérbeadójának vagy más jogszerű használójának) a befogadásra kötelezettséget vállaló – közjegyző előtt okirati formában tett – nyilatkozatát (a továbbiakban: befogadó nyilatkozat), ahová a lakásbérleti jogviszony megszűnése esetén költözik az együttköltöző. Amennyiben ezen befogadó nyilatkozat valamennyi együttköltözőként megjelölt személy tekintetében nem kerül benyújtásra a döntés kézhezvételétől számított jogvesztő 30 napon belül, úgy kell tekinteni, hogy a bérleti szerződés megkötésére az Ajánlattevő hibájából nem kerül sor.

c.)   Ajánlattevő bérleti időszak alatt történő elhalálozása esetén az együttköltöző csak a Rendelet 18. § (2) bekezdésének b) pontjában meghatározottak teljesülése esetén tarthat igényt más elhelyezésre.

4.    Ajánlattevő és a vele együttköltözők – az ajánlat benyújtását megelőző 6 havi átlagos nettó jövedelméből számított – együttes havi nettó jövedelmének meg kell haladnia a versenytárgyalás tárgyát képező bérlakás Ajánlattevő által megajánlott havi lakbérének háromszorosát. Az együttköltözők – az ajánlat benyújtását megelőző 6 havi átlagos nettó jövedelméből számított – egy főre eső havi nettó jövedelmének meg kell haladnia a versenytárgyalás tárgyát képező bérlakás Ajánlattevő által megajánlott havi lakbérének összegét. Ennek igazolására Ajánlattevő(k) és együttköltöző(k) ajánlat benyújtását megelőző 6 havi nettó jövedelmeire vonatkozó hivatalos igazolások szükségesek a kifizetőtől.

5.    Az Ajánlattevő a versenytárgyaláson való részvétel feltételeként az általa megjelölt lakásra megajánlott havi lakbér háromszoros összegének megfelelő regisztrációs díjat köteles átutalással befizetni a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. OTP Banknál vezetett 11784009-20200484 számú bankszámlájára, az ajánlat benyújtását megelőzően. Az átutalás során a közleménybe fel kell tüntetni: „versenytárgyalás regisztrációs díja”.

6.    Nyertes ajánlat esetén – amennyiben az Ajánlattevőnek Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatával másik bérlakásra lakásbérleti szerződése van hatályban –  akkor köthető meg az új lakásbérleti szerződés, amennyiben a korábbi közös megegyezéssel megszüntetésre került.

7.    Amennyiben ugyanazon ajánlattevő több nyertes ajánlatot nyújt be, abban az esetben a nyertességét a sorrendre vonatkozóan az általa, a pályázattal együttesen benyújtott írásbeli nyilatkozata határozza meg.

8.    Amennyiben azonos személy több nyertes ajánlatban szerepel ajánlattevőként és együttköltőzőként, úgy azt az ajánlatot kell nyertesnek tekinteni, amelyben az érintett ajánlattevőként szerepel. A további ajánlatokat az érintett együttköltöző személyét figyelmen kívül hagyva ismét el kell bírálni.

9.    Amennyiben azonos személy több nyertes ajánlatban szerepel együttköltőzőként, abban az esetben a sorrendben előbb benyújtott ajánlatban kell együttköltözőként figyelembe venni. A többi ajánlatot az érintett együttköltöző személyét figyelmen kívül hagyva ismét el kell bírálni.

 

10. Ajánlattevő és az együttköltöző köteles az adatlap minden oldalának aláírására, Ajánlattevő az ahhoz kapcsolódó mellékletek valamennyi oldalának aláírására is - az eredeti példányban benyújtott, kiállító által már hitelesített okiratokat nem kell aláírni -, ennek az V.5. pont szerint felhívás ellenére történő elmaradása esetén az ajánlat érvénytelen.

 

A pályázat benyújtásának módja és helye:

2.1 Az ajánlatokat kizárólag az erre a célra rendszeresített „Versenytárgyalási ajánlat, adatlap” című nyomtatványon lehet benyújtani (a kiírás során adatlap) a szükséges mellékletekkel (a továbbiakban együtt ajánlat). Adatlap igényelhető a közzététel napjától a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. Lakásügyi Csoportjától e-mail-en, a lakasugy@varosgazda.eu címre küldött megkeresésben, vagy letölthető a www.varosgazda.eu internetes oldalról.

2.2 Az ajánlat benyújtásának ideje és módja: 2023. január 9. napjától a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.-nél Lakásügyi Csoport ügyfélszolgálati idejében, személyesen. (Hétfő, péntek: 8:00 – 10:00, szerda 12:00 – 15:00)

2.3 Az ajánlatok benyújtási határideje: 2023. január 16. (hétfő) 16:00 óra

2.4 A versenytárgyalási felhívásra benyújtott bérbevételi ajánlatot zárt, megcímzetlen, feladót és más jelet nem tartalmazó borítékban kell leadni.

2.5 A benyújtott borítékot a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. ügyintézője sorszámmal látja el, és sorszám szerint, folyamatosan iktatja. A benyújtó a beadvány sorszámáról az átvételi elismervényen kap tájékoztatást.

2.6 Az ajánlatokról folyószámos iktatókönyvben vezetett nyilvántartást a benyújtásra megállapított határidő lejártakor a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, távollétében az ezzel megbízott dolgozója zárja le.

 

Fővárosi Önkormányzat

Lakásfelújítási, karbantartási támogatás” a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérlői számára szociális helyzet alapján.

Pályázat célja

A pályázat benyújtásával elérhető támogatással a Fővárosi Önkormányzat azon bérlőit kívánja segíteni, akiknek jövedelmi helyzete nem teszi lehetővé, hogy a lakással kapcsolatos, szerződésben rögzített fenntartási kötelezettségeiket teljesítsék. A támogatás lehetőséget nyújt a lakhatás körülmények jó színvonalának megtartására, illetve javítására. A keretösszegből kizárólag olyan feladatok támogatására kerülhet sor, melyek megvalósítása nem a bérbeadó kötelessége, mivel azt a lakásbérleti szerződés a bérlő feladataként határozza meg.

Részletek, pályázati adatlap elérhető: E-Információszabadság oldalak (budapest.hu)

 

Previous
Previous

FŐVÁROSI LAKÁSPÁLYÁZATOK december

Next
Next

FŐVÁROSI LAKÁSPÁLYÁZATOK november