Elérhető fővárosi LAKÁSPÁLYÁZATOK (június)

I. kerület, Budavári Önkormányzat

 

A pályázat elérhető:

https://budavar.hu/budavari-lakasugynokseg/

Lakáspályázat 303 – Pályázati kiírás

Lakáspályázat 303 – 1. sz. melléklet – Pályázati adatlap

Lakáspályázat 303 – 2. sz. melléklet – Pontrendszer

Lakáspályázat 303 – 3. sz. melléklet – Idővonal 

Képes hirdetés megtekinthető: https://ingatlan.com/33129287

https://www.facebook.com/budavarilakasugynokseg

 

Benyújtási határidő: 2023. július 12. szerda 12:00.

Feltételek:

A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes, nagykorú személy, aki megfelel LEGALÁBB AZ EGYIK feltételnek az alábbi 3 feltétel közül:

1.      A pályázó Budapest I. kerület Budavári Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat), vagy a Magyar Állam által fenntartott intézmény, hivatal, szervezet heti legalább 36 órában foglalkoztatott dolgozója, és az ehhez kapcsolódó munkahelye Budapest I. kerület közigazgatási területén található.

ÉS / VAGY

2.      A személyi adat- és lakcímnyilvántartásban tárolt adatok alapján Budapest I. kerület közigazgatási területén a pályázat kiírását megelőző legalább 1 évben folyamatosan bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik.

ÉS / VAGY

3.      A pályázó azon munkahelye, ahol legalább a pályázati adatlap beküldésének napját megelőző 30. naptól kezdődően, heti legalább 36 órában dolgozik, Budapest I. kerület közigazgatási területén található.

 

A pályázat benyújtásának módja és helye: a pályázati kiírás 1. számú mellékleteként csatolt pályázati adatlapot kérjük kitölteni és aláírni, majd azt olvashatóan beszkennelve, vagy olvashatóan lefotózva emailben a lakasugynokseg@budavar.hu email címre elküldeni. Az email tárgya mezőbe kérjük beírni nagybetűkkel az alábbi szöveget:

LAKÁSPÁLYÁZAT 303

 

 

V. kerület, Belváros-Lipótváros

Jelenleg nincs konkrétan meghirdetve lakáspályázat, de elérhető lakbértámogatás az Önkormányzat tulajdonában álló szociális alapon bérbe adott lakások bérlői számára.

Tájékoztató és kérelem

 

VI. kerület, Terézváros

Névjegyzékbe kerülés által lehet jelentkezni szociális alapú bérlakásra:

https://terezvaros.hu/ugyintezes/lakasugyek/lakasigenyles

 

IX. kerület, Ferencváros

Lakáskérelem, valamint az ehhez kapcsolódó vagyon- és jövedelemnyilatkozat DOCX PDF

https://www.ferencvaros.hu/ugyintezes/lakas/onkormanyzati-lakasokkal-kapcsolatos-kerelmek/

 

 

                                                                                 

XI. kerület, Újbuda

Piaci alapú bérlakáspályázat

Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló 34/2017. (IX. 26.) XI.ÖK rendelet (továbbiakban: Rendelet) 14. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzat Polgármestere (továbbiakban: Polgármester) az alábbi nyílt pályázatot teszi közzé:

 

A pályázat elérhető:

https://kozigazgatas.ujbuda.hu/esemeny/hirdetmenyek/palyazati-felhivas-ures-es-rossz-muszaki-allapotu-lakasok-piaci-lakber-alapon

Részletes pályázati kiírás

Alaprajzok

Kitölthető adatlap és nyilatkozat

Pályázati felhívás

Pályázni az jogosult, aki a kiírt pályázati feltételeknek maradéktalanul megfelel.

A pályázatok beszerzésének lehetőségei: A részletes pályázati kiírás és mellékletei az Újbudai Polgármesteri Hivatalban (Budapest XI. kerület Zsombolyai utca 4. sz. alatt, a portán, valamint Budapest XI. kerület Bocskai út 39-41. sz. alatt, a recepción) átvehető, vagy az Önkormányzat internetes oldaláról (http://kozigazgatas.ujbuda.hu/hirdetotabla-palyazatok) letölthető.

Benyújtási határidő: 2023. augusztus 10.

Feltételek:

Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló 34/2017. (IX. 26.) XI.ÖK rendelet (továbbiakban: Rendelet) 14. § (2) bekezdése alapján.

Az Önkormányzat pályázati úton kívánja bérbe adni azokat a tulajdonában álló, felújításra váró lakásingatlanokat, melyek a Rendelet 11. § (3) bekezdésének megfelelően csak pályázat alapján adhatók bérbe.

A pályázaton részt vehet, aki a pályázat benyújtására megállapított határnapig a 18. életévét betöltötte, illetve ha a pályázó házasságkötése alapján nagykorúvá vált, és a pályázó a pályázat megjelenésének időpontjában Budapest XI. kerület közigazgatási területén lakóhellyel, illetve tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy igazoltan öt évnél hosszabb ideje közfeladatot ellátó alkalmazotti munkaviszonnyal rendelkezik a XI. kerületben.

A pályázónak nyilatkoznia kell, hogy nyertesség esetén vállalja a pályázati lakás saját költségen történő felújítását 1 éven belül, a pályázatban előírt módon, melyet az Önkormányzat a pályázatban meghatározott költségen bérbeszámítással megtérít.

  A bérleti szerződés időtartama határozott idejű, a felújítási munkák idejére 1 év, a felújítási munkák átadás-átvétele után további 15 év.

 

XII. kerület, Hegyvidék

Önkormányzati bérlakások bérbevételére irányuló kérelmet lehet benyújtani az Önkormányzathoz.

A kérelmező írásban, az ügyfélszolgálati irodán, vagy postai úton juttathatja el az önkormányzathoz a bérlakás iránti kérelmét, melyet önkormányzati rendelet alapján rangsorolnak.

 

Jelenleg pályázat nincs meghirdetve, de az alábbi oldalon leírtak szerint lehet jelentkezni lakásbérletre:

https://hegyvidek.hu/ugyintezes/lakas-ingatlan/onkormanyzati-tulajdonu-lakas-berbeadasa

 

XVII. kerület, Rákosmente

Lakás bérbeadása rendkívüli élethelyzetre tekintettel

https://rakosmente.hu/static-pages/ugyintezes-szmsz2013-vagyonkezeloi-iroda-ingatlangazdalkodasi-csoport-lakasugyek-copy1-berbeadas-rendkeleth

 

Lakás bérbeadása szolgálati jelleggel

https://rakosmente.hu/static-pages/ugyintezes-szmsz2013-vagyonkezeloi-iroda-ingatlangazdalkodasi-csoport-lakasugyek-copy1-berbeadas-szolgaltijelleg

 

Fővárosi Önkormányzat

Lakásfelújítási, karbantartási támogatás” a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérlői számára szociális helyzet alapján.

Pályázat célja

A pályázat benyújtásával elérhető támogatással a Fővárosi Önkormányzat azon bérlőit kívánja segíteni, akiknek jövedelmi helyzete nem teszi lehetővé, hogy a lakással kapcsolatos, szerződésben rögzített fenntartási kötelezettségeiket teljesítsék. A támogatás lehetőséget nyújt a lakhatás körülmények jó színvonalának megtartására, illetve javítására. A keretösszegből kizárólag olyan feladatok támogatására kerülhet sor, melyek megvalósítása nem a bérbeadó kötelessége, mivel azt a lakásbérleti szerződés a bérlő feladataként határozza meg.

Részletek, pályázati adatlap elérhető: E-Információszabadság oldalak (budapest.hu)

 

 

            

 

Previous
Previous

FŐVÁROSI LAKÁSPÁLYÁZATOK (június)

Next
Next

AB: Alaptörvény-ellenes a Végrehajtási törvény