Az Utcajogász elnyerte a NIOK Alapítvány Civil Díját

Május 11-én az Aranytíz Kultúrházban tartotta a NIOK Alapítvány éves Civil Díjának átadóünnepségét, ahol TranspaRent projektünkkel nyertük el a legsikeresebb érdekérvényesítési projekt díját.

A TranspaRent projekt célja elsősorban az volt, hogy a budapesti önkormányzati lakások bérbeadásának rendszerét átláthatóvá, hozzáférhetővé, ügyfélbaráttá és mindezek következtében igazságosabbá tegyük a bérlők számára. Az Utcajogász által fenntartott ingyenes jogsegély során tapasztaltak ugyanis azt mutatják, hogy ezek az értékek gyakran nem érvényesülnek megfelelően az önkormányzati lakásgazdálkodás területén. A projekt során 8 kerületi (I., II., III., IV., VI., VIII., XIV. és XVIII.) és a Fővárosi önkormányzattal folytattunk szakmai egyeztetéseket. Az I., III., IV., és VI., VIII. kerületek pedig be is építették javaslatainkat a lakásrendeleteikbe és a pályázati eljárások szabályozásába.

A NIOK Civil Díj fontos szakmai elismerés számunkra, hiszen egy kevésbé látható, de véleményünk szerint fontos projektünknek adott utólag láthatóságot és szakmai figyelmet a civil szférán belül és kívül is. Köszönjük, és gratulálunk a többi megjelent szervezetnek a munkájáért!

Previous
Previous

Idén is megtartottuk Utcajogász Maratonunkat

Next
Next

FŐVÁROSI LAKÁSPÁLYÁZATOK (május)