Betegség esetén és családoknak járó szociális ellátásokról tartottunk előadást

Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltünk szakszervezeti tagokkal mindennapi jogi témákat körbejárva. 

Március 7-én immár második alkalommal jöttünk össze online. A nagy érdeklődésre számot tartó lakásbérleti képzés után ezúttal a családoknak járó és betegség esetén igénybe vehető szociális ellátásokról beszélgettünk. Az Utcajogász Egyesület lakhatási szegénységben és hajléktalanságban élő embereknek nyújt ingyenes jogi segítséget főként lakhatási és szociális jogi, végrehajtási eljárással kapcsolatos és hajléktalan embereket érintő szabálysértési ügyekben. Egyik fő profilunk tehát a szociális jogi kérdésekben történő tanácsadás, perképviselet. Az előadást dr. Szatmári Andrea utcajogász tartotta, aki pár hete szerzett a témában doktori fokozatot és több ügyfelünket is sikerrel képviselte már a szociális jogok területén a bíróság előtt. Az előadást követő pozitív visszajelzésekből úgy gondoljuk, hogy ezúttal is sikerült hasznosan tölteni a hétfő estét.

Következő alkalommal a munkajogi alapismeretekről lesz szó, reméljük 2022. április 4-én 17 óra 30 perc és 20 óra között is sokan tartanak velünk! Mi már készülünk!

Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet: https://forms.gle/RWYXkj2cpYTFmc2r6 

A képzés-sorozat a Friedrich-Ebert-Stiftung támogatásával valósul meg. 

Previous
Previous

Lejárt bérleti szerződések és a moratórium: A Végrehajtói Kar javította honlapját

Next
Next

Moratórium: Hiába fordultunk a Végrehajtói Karhoz, nem javítják a téves tájékoztatást