Tizennégy éves szülinapját ünnepli az Utcajogász a Gólyában

Szeptember 27-én tartjuk idei szülinapi bulinkat a Gólyában. 2010 óta több mint 700-szor jelentünk meg a Blahán, és közel 1500 órát töltöttünk ingyenes jogi tanácsadással az ügyfélfogadás ikonikus darabja, egy kemping asztal mellett. Az idei születésnapi programunk különösen színes: beszélgetünk majd más civil szervezetek jogvédőivel, lesz vitaszínház a lakhatásról, és végül, de nem utolsósorban: PinUps feat Ludditák és Sezlony koncert.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei születésnapi bulinkon fellép Magyarország legviccesebb és egyben legeredetibb feminista punk zenekara, a The PinUps, akikkel közösen fogjuk majd feszegetni komfortzónánk határait. És velünk lesz a nagyszerű Sezlony zenekar is, amely sok mindenen kívül arról nevezetes, hogy frontembere, Ferenczy Bálint maga is utcajogász.

Szervezünk egy izgalmas tapasztalatmegosztó nyilvános beszélgetést is, amelyre más jogvédő civil szervezetek munkatársait is meghívtunk. Így részt vesz rajta dr. Farkas Lilla (roma jogvédő, az ELTE Társadalomtudományi Karának oktatója), Kovács Petra (Helsinki Bizottság), dr. Kegye Adél (Rosa Parks Alapítvány), Dietz Henrietta (Utcajogász), Tér Kata (Utcajogász). Moderál: Kiss Natália az Utcajogásztól.

Este hét órakor kezdődik majd a Jogos felvetés! című vitaszínházi előadásunk, amelyet Szivák-Tóth Viktor rendező-író, a Szkéné Színház Rakpart3 elnevezésű drámapedagógiai csoportjának szakmai vezetője, valamint Boznánszky Anna, a Káva Színház színész-drámatanára vezetnek majd. Mivel ezen a programon összesen ötven fő vehet részt, a részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen az űrlapon keresztül lehet.

Ezen a bulin debütálnak az Utcajogász első pólói is, amelyeket Balázs Borbála illusztrátor tervezett nekünk. Mostanra hagyománnyá vált tombolahúzásunkon pedig újra értékes nyereményeket szerezhettek.

A születésnapi bulin természetesen idén is lehet adománnyal támogatni további működésünket támogatói belépőjegy, mörcs és tombola vásárlásával. Támogatással kapcsolatos további információ: https://utcajogasz.hu/tamogatas/


Az Utcajogász munkáját a Fővárosi Szolidaritási Alap támogatja.

Previous
Previous

Három nyertes üggyel ünnepli tizennegyedik születésnapját az Utcajogász

Next
Next

Jogos felvetés! – vitaszínház az Utcajogász tizennegyedik születésnapján