FŐVÁROSI LAKÁSPÁLYÁZATOK (augusztus)

 

 

 

V. kerület, Belváros-Lipótváros

Jelenleg nincs konkrétan meghirdetve lakáspályázat, de elérhető lakbértámogatás az Önkormányzat tulajdonában álló szociális alapon bérbe adott lakások bérlői számára.

Tájékoztató és kérelem

 

VI. kerület, Terézváros

Névjegyzékbe kerülés által lehet jelentkezni szociális alapú bérlakásra:

https://terezvaros.hu/ugyintezes/lakasugyek/lakasigenyles

 

 

IX. kerület, Ferencváros

Lakáskérelem, valamint az ehhez kapcsolódó vagyon- és jövedelemnyilatkozat DOCX PDF

https://www.ferencvaros.hu/ugyintezes/lakas/onkormanyzati-lakasokkal-kapcsolatos-kerelmek/

 

XII. kerület, Hegyvidék

Önkormányzati bérlakások bérbevételére irányuló kérelmet lehet benyújtani az Önkormányzathoz.

A kérelmező írásban, az ügyfélszolgálati irodán, vagy postai úton juttathatja el az önkormányzathoz a bérlakás iránti kérelmét, melyet önkormányzati rendelet alapján rangsorolnak.

Jelenleg pályázat nincs meghirdetve, de az alábbi oldalon leírtak szerint lehet jelentkezni lakásbérletre:

https://hegyvidek.hu/ugyintezes/lakas-ingatlan/onkormanyzati-tulajdonu-lakas-berbeadasa

 

 

 

XVII. kerület, Rákosmente

Lakás bérbeadása rendkívüli élethelyzetre tekintettel

https://rakosmente.hu/static-pages/ugyintezes-szmsz2013-vagyonkezeloi-iroda-ingatlangazdalkodasi-csoport-lakasugyek-copy1-berbeadas-rendkeleth

Lakás bérbeadása szolgálati jelleggel

https://rakosmente.hu/static-pages/ugyintezes-szmsz2013-vagyonkezeloi-iroda-ingatlangazdalkodasi-csoport-lakasugyek-copy1-berbeadas-szolgaltijelleg

 

XXIII. kerület, Soroksár

Lakásfenntartási települési támogatás

A lakásfenntartási települési támogatás a szociálisan rászorult személyeknek az általuk lakott lakás fenntartásával kapcsolatos díjához nyújtott rendszeres pénzbeli ellátás.

A támogatásra jogosult az a kérelmező, akinek a háztartásában az egyfőre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 550 %-át 156.750 Ft-ot és a kérelmező és családtagjai Szt. 4. § (1) b) pont szerinti vagyonnal nem rendelkeznek, valamint az Önkormányzat közigazgatási területén lakcímmel legalább 2 éve rendelkezik és ott életvitelszerűen tartózkodik.

A támogatás ugyanazon lakás vonatkozásában csak egy jogosult kérelmező részére állapítható meg.


A támogatás mértéke havi 15.000 forint.

 

    Fővárosi Önkormányzat

Lakásfelújítási, karbantartási támogatás” a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérlői számára szociális helyzet alapján.

Pályázat célja

A pályázat benyújtásával elérhető támogatással a Fővárosi Önkormányzat azon bérlőit kívánja segíteni, akiknek jövedelmi helyzete nem teszi lehetővé, hogy a lakással kapcsolatos, szerződésben rögzített fenntartási kötelezettségeiket teljesítsék. A támogatás lehetőséget nyújt a lakhatás körülmények jó színvonalának megtartására, illetve javítására. A keretösszegből kizárólag olyan feladatok támogatására kerülhet sor, melyek megvalósítása nem a bérbeadó kötelessége, mivel azt a lakásbérleti szerződés a bérlő feladataként határozza meg.

Részletek, pályázati adatlap elérhető: E-Információszabadság oldalak (budapest.hu)

 

 

Ez a gyűjtés csak az adott hónap egy adott napján a kerületi önkormányzatok honlapjain megtalálható pályázatokat tartalmazza, és csak az alapvető pályázati feltételeket tüntetjük fel. Kérjük, minden esetben olvassa el a teljes pályázati kiírást és kapcsolódó dokumentumokat!

 

Previous
Previous

A jogcím nélküli lakáshasználó nem önkényes lakásfoglaló

Next
Next

Jelentkezz utcajogásznak!